Skip to content

Kernwaarden Stichting Nationale Dierenzorg

In de bestuursvergadering van december 2021 heeft bestuur en directie van Stichting Nationale Dierenzorg gekozen voor de volgende kernwaarden, welke in hun ogen de waarden, normen en gedragscode van de Stichting en haar afdelingen weergeven:

 • Dier en Mensvriendelijkheid
 • Inspirerend en enthousiast
 • Open in verbinding

Deze kernwaarden vormen de fundamenten van de identiteit van het bedrijf. Wat wordt er met deze kernwaarden bedoeld?

Dier en Mensvriendelijkheid

Als organisatie staat dierenwelzijn op nummer 1. Alle medewerkers en vrijwilligers op de verschillende afdelingen handelen vanuit dit perspectief. De interactie met mensen of dit nu collega’s, klanten, bezoekers of anderen zijn wordt gevoerd met respect en aandacht.

Inspirerend en enthousiast

Medewerkers en vrijwilligers werkend voor Stichting Nationale Dierenzorg hebben een positieve instelling en dragen dat uit in hun denk en werkwijze, in kansen en mogelijkheden. Wij brengen graag ons enthousiasme en gedrevenheid over op anderen, door te motiveren en inspireren. Met als doel om zo de werksfeer zo goed mogelijk te houden.

Open in verbinding

In het contact met onze collega’s, klanten en anderen denken wij er aan om actief te luisteren, interesse te tonen, en houden wij onszelf een spiegel voor. Zelfreflectie (stilstaan hoe wijzelf en anderen werken en wat hierin beter kan) feedback geven en ontvangen en praten wij met, in plaats van over iemand.

Daarnaast hanteert Stichting Nationale Dierenzorg de volgende gedragscode:

Gedragscode Stichting Nationale Dierenzorg

Wij willen graag dat de klanten en donateurs die betrokken zijn bij NDZ en de dieren die onder de verantwoordelijkheid vallen van NDZ, tevreden zijn over onze dienstverlening. Ook vinden we het belangrijk dat onze medewerkers, vrijwilligers en stagiaires met plezier hun werk doen. De wijze waarop iedereen met elkaar omgaat, is hiervoor doorslaggevend.

NDZ wil dat deze gedragscode meer is dan een papieren tijger en dat wij er naar gaan leven, door er met elkaar over te gaan praten en te zorgen dat wij elkaar blijven ondersteunen. Wanneer er situaties ontstaan waarbij er meningsverschillen zijn over de normen en waarden en werkwijze, kunnen deze altijd besproken worden met de direct leidinggevende. Mocht dit niet voldoende zijn of niet veilig genoeg voelen, dan bestaat er de mogelijkheid om zich tot een vertrouwenspersoon te wenden.

De doelen zijn:

 • Het goed behandelen van mens en dier
 • Het beschermen van de werknemer, vrijwilliger en stagiaires.
 • Het bestrijden en voorkomen van agressie, racisme, leeftijdsdiscriminatie, discriminatie in algemene zin, (seksuele) intimidatie. Dat alles met in achtneming van de volgende uitgangspunten: Integriteit, Respect, Loyaliteit en Directheid.

Verhuur uitlaatveld

 • Het uitlaat veld is te huren: per los uur voor € 25, 5 rittenkaart € 110, 10 rittenkaart € 200, 25 rittenkaart € 500 ( alle tarieven excl. BTW)
 • Automatische incasso naar rekeningnummer: NL81 INGB 0000 0422 12 t.n.v. Stichting Nationale Dierenzorg, onder vermelding van; huur uitlaatveld
 • Reserveren en informatie beschikbaarheid huur perioden uitlaatveld lopen via info@ndz.nl
 • Alle honden die op het uitlaatveld komen moeten volledig gevaccineerd zijn
 • Vaccinaties volgens honden pension voorwaarden, gemeld op deze website en in de
 • NDZ algemene voorwaarden voor de verhuur van het uitlaatveld, zoals beschreven bij pensionhonden

SNUFFELTUIN!

 

Wat is een snuffeltuin? Een snuffeltuin is een plek waar een hond in vrijheid, ongedwongen en in zijn eigen tempo, zijn neus (kruidentuin) en andere zintuigen kan gebruiken. Verschillende ondergronden (schelpen, stenen, boomschors, boomstammen, hooibalen, zand etc. ) voor de poten, een evenwichtsbrug, zandbak en zwembadje, tunnel en brug zijn allemaal aanwezig. Wetenschappelijk is bewezen dat dit de beste verrijking is voor honden in bijv. een pension of asiel omgeving.

Samen met het team hondenverzorgers en het NDZ buitenteam is een online workshop gevolgd, gegeven door allround honden expert Birgitta Geerlings. Zij heeft in 2017 het Snuffeltuinen Initiatief in Nederland en België geïnitieerd. Vervolgens is er geschetst en getekend en is het buitenklus team soms met hulp van vrijwilligers van bedrijven aan de slag gegaan.

Via de online winkel van NDZ zijn er heel veel materialen gedoneerd waarvoor wij onze donateurs heel hartelijk danken!En nu is het zo ver: Na een jaar hard werken door iedereen is de tuin feestelijk geopend door blije honden die het af en toe wel even wennen vonden, maar al snel kwispelend hun neus achterna liepen!

De snuffeltuin is voor alle honden op het NDZ terrein. Met de huurders van het uitlaatveld kunnen afspraken worden gemaakt over het gebruik van de snuffeltuin.

Verhuur Vergaderruimte

 • De vergaderlocatie is gelegen direct na de entree rechts op het NDZ terrein
 • De vergaderlocatie is per uur te huren tussen 09.00-16.00 uur op doordeweekse dagen en in het weekend op afspraak
 • Gratis parkeren op de parkeerplekken op de graskeien
 • Tag voor entree vergaderlocatie wordt afgehaald en na afloop weer ingeleverd bij de receptie van NDZ
 • Betaling op NL81 INGB 0000 0422 12 t.n.v. Stichting Nationale Dierenzorg, onder vermelding van; huur vergaderlocatie NDZ
 • 1-40 personen
 • 200m²
 • WiFi aanwezig
 • 1e etage
 • Geen lift

Er staat een keukenblokje in de ruimte met mogelijkheid tot het zetten van thee en koffie. Verdere catering kan verzorgt worden door het naastgelegen v.d. Valk en/of De Landbouw.

Prijs informatie

Uur: € 50,00
Ochtend (08:00 – 12:00): € 125,00
Middag (12:00 – 16:00): € 125,00
Avond (18:00 – 21:00): € 120,00
Dag (08.00- 16.00): € 200,00

Op verzoek behoren rondleidingen over het terrein tot de mogelijkheden.

Is uw interesse gewekt? Graag horen wij van u via info@ndz.nl of 070 517 9852.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Back To Top
Resize text-+=
Translate »