Skip to content

Spelregels

  • Kijk bij onze asielhonden/katten op deze website en lees goed of dit uw nieuwe ideale huisdier kan zijn
  • Mail ons, en vraag de dierenverzorgers uw vragen
  • Indien door beide partijen gewenst, plan een bezoekafspraak in

De kosten 2024

  • Hond tot 1 jaar: € 285,00
  • Hond vanaf 1 jaar: € 235,00
  • Hond vanaf 10 jaar: € 165,00
  • Kitten (t/m 6 maanden):
  • Poes € 385,00 (incl. sterilisatie kosten )
  • Kater € 226,00 (incl. castratie kosten)
  • Katten (vanaf 6 maanden): €145,00 (excl. neutralisatie kosten)

Hoe komen we aan onze asieldieren?

Asieldieren krijgen wij om verschillende redenen binnen. Dieren kunnen afgestaan zijn door hun eigenaar om uiteenlopende redenen. Echter de meeste dieren die bij ons binnenkomen zijn zwervende.

Soms gewoonweg gedumpt of verdwaald en door oplettende mensen opgemerkt om vervolgens door onze Dierenambulance opgehaald te worden. Deze dieren proberen wij altijd te herenigingen met hun eigenaren. Voor de gemeenten zijn wij verplicht deze dieren 14 dagen te verzorgen. Als de eigenaar zich in die periode niet meldt vervalt het eigendomsrecht aan Stichting Nationale Dierenzorg. De dieren worden gechipt (indien zij dat niet zijn) en medisch gecheckt, en indien nodig gecastreerd. Wij gaan dan op zoek naar een nieuwe eigenaar.

Het is wél zo dat niemand met zekerheid kan zeggen dat een dier voor 100% gezond is en dat ook zal blijven. Dit geldt voor mensen, en dus ook voor dieren.

Hoe plaatsen we onze asieldieren?

Wij zoeken gemotiveerde mensen die er bewust voor kiezen een dier uit het asiel te nemen. Het is dan ook daarom dat het bedrag, dat wij bij een plaatsing berekenen, slechts een bijdrage in de (vaak hoge) kosten is, en nimmer kostendekkend..

Stichting Nationale Dierenzorg streeft er altijd naar een dier zo kort mogelijk in het asiel te laten verblijven. Ieder dier is er immers bij gebaat zo snel mogelijk een nieuw thuis te vinden en een asiel is voor de meeste dieren veelal een stressvolle omgeving. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we niet selectief zijn bij het plaatsen van onze dieren! In korte tijd leren onze verzorgers de dieren goed kennen en zodoende weten wij precies bij welke omgeving een dier gebaat is. Wij zullen dan ook altijd goed kijken of uw situatie (woonomgeving, kinderen, temperament, ervaring/inzicht etc) past bij het door u gewenste dier. En zo nodig adviseren wij u misschien een ander dier als wij denken dat deze beter past.

Verder plaatsen wij de dieren nooit op de dag van de eerste kennismaking. We wachten altijd een dag om zo de eventuele nieuwe eigenaar de kans te geven om alle informatie goed te verwerken, en te voorkomen dat het een impulsieve beslissing is. En we plaatsen alleen als beide partijen er positief tegenover staan.

Stichting Nationale Dierenzorg is wettelijk verplicht al haar asieldieren te voorzien van een microchip. Hiermee zetten we het dier op naam van ons asiel. Bij plaatsing voegen wij de nieuwe eigenaren toe op de chip. Mocht een dier kwijt raken en de eigenaren zijn niet bereikbaar; dan worden wij als aanmeldende instantie op de hoogte gesteld.

Als u een dier via ons asiel heeft geadopteerd, en u kunt niet langer zelf voor het dier zorgen, is de regel dat het dier altijd terugkomt naar Stichting Nationale Dierenzorg. Mocht u een ander goed adres weten dan kan de herplaatsing in overleg met ons.

Uw steun als donateur maakt het mogelijk dat ook deze dieren geholpen kunnen worden. Wij vertalen onze dankbaarheid in de zorg voor dieren die het nodig hebben, ongeacht ras of herkomst. U kunt ook iets kiezen uit ons verlanglijstje

Back To Top
Resize text-+=
Translate »