Skip to content

Renovatie 2022-2023

Na de nieuwbouw, is in september 2022 begonnen met de renovatie van onze grote honden afdeling en de boerderij. In 6 maanden tijd is  deze renovatie gerealiseerd en is in de oude koeienstal de dependance van Dierenkliniek Stevenshof verrezen. 

Honden Groot van oud naar nieuw!

Van koeienstal (het oude honden klein)….

…….naar Dierenkliniek!

Nieuwbouw NDZ 2020-2021

In maart 2020 ging de eerste schep in de grond voor onze nieuwbouw. Na lang wachten kon er eindelijk begonnen worden, we hadden er zin in en waren er klaar voor! Op het oude NAM terrein, waar vroeger Jaknikkers stonden verrees een schuurachtig gebouw.

In dit gebouw zijn diverse afdelingen gemaakt

De Seniorenclub voor honden

Deze bestaat nog steeds uit 5 kamers waar roedels honden samen leven. Ze hebben een woonkamer met vloerverwarming, een buitenruimte waar ze 24 uur per dag in kunnen en daarnaast een gezellige huiskamer en riante tuin van ruim 4600 m2. Jonge bomen zijn aangeplant is de grote nieuwe tuin en ook is er een mooie schaduwplek gecreëerd door middel van een speciaal tentdoek. De Seniorenclub beschikt ook over twee gescheiden ziekenboeg ruimten. In de club is ruimte voor ruim 40 honden.

De Seniorenclub voor katten

Het Catshuys. In de grote gezellige woonkamer leven de katten samen. Daarnaast is er een prachtige afgeschermde vide, waar katten die liever niet te veel mensen om zich heen hebben rustig kunnen verblijven. In de aangebouwde serre is ruim plek voor katten die van frisse lucht houden, maar wel vanaf een zachte mand. De senioren katten tuin is 270m2 en voorzien van allemaal katvriendelijke beplanting.

Het nieuwe kattenasiel

Zodra u aankomt op ons nieuwe terrein ziet u gelijk het nieuwe kattenasiel. De kattenasiel kamers hebben zowel een binnen als buitenruimte waar de katten 24 uur per dag toegang tot hebben. Door het vele glas kunnen zij ook naar de overkant van de gang kijken waar de kamers van het kattenpension zijn. De kamers zijn voorzien van vloerverwarming en ruime nieuwe kennels.

Het nieuwe kattenpension

Tegenover de kattentuin van de senioren katten liggen de buitenruimten van de pensionkatten. Lekker rustig, met veel te zien. 24 uur per dag hebben zij toegang tot deze ruimten vanuit hun luxe binnen kamers. Deze zijn ook voorzien van vloerverwarming en mooie nieuwe kennels.

Acht kattenquarantaines en twee hondenquarantaine ruimten

Aan de kopse kant van het gebouw zijn 8 kattenquarantaine kamers gebouwd. Deze zijn voor katten die via de dierenambulance binnen komen en/of niet volledig gevaccineerd of ziek zijn. Deze quarantaines hebben nieuwe kattenkennels, vloerverwarming en veel daglicht. De 2 honden quarantaine kamers worden gebruikt door de dierenambulance voor gevonden honden en zwerfdieren. Voor de dierenambulances zijn de nieuwe quarantaine ruimten makkelijk bereikbaar, dag en nacht en praktisch om in te werken.

Honden pension & asiel

Aan het bestaande honden pension &asiel zijn 6 blokken met ieder vijf binnen/buiten kennels gebouwd. Deze 5 kennels liggen aan een buitenspeelplaats waar de honden 3x per dag op vrij worden gelaten. Daarnaast zijn buiten 6 uitlaatvelden gemaakt met zand grond. Hier kunnen de honden lekker spelen en een beetje graven.

Uitlaatveld met toestellen

Direct rechts op het terrein ligt het grote nieuwe uitlaatveld. Dit veld is ruim 1800 m2. Op dit veld staan professionele toestellen voor honden. Ook zijn hier diverse nieuwe bomen geplant. Dit veld wordt ook gebruikt door onze hondentrainer en is daarnaast te huur.

Met dank aan:

  • Gravin van Bylandt Stichting
  • Bouwstenen voor Dierenwelzijn/De Dames van den Uithoorn
  • Dinamo Fonds
  • Stichting Dierenrampenfonds
  • Abri voor Dieren
  • Thurkow Fonds
  • Stichting Endwell

 

 

Back To Top
Resize text-+=
Translate »