Skip to content

Het is verdrietig om afstand te moeten doen van uw hond en/of kat. Daar zal u uw redenen voor hebben. Voor u is het van het grootste belang dat uw huisdier goed terecht komt. Onze dierenverzorgers kunnen u daarmee helpen.

Wij bieden verschillende opties

 • Plaatsing in ons asiel
 • Bemiddeling via onze website

Aan opname in ons asiel zijn echter wel regels verbonden.

De regels op een rijtje

 • Om in ons asiel uw dier af te staan, moet u in elk geval uit Wassenaar, Leidschendam of Voorburg komen. Elk asiel heeft immers zijn eigen regio.
 • Aan afstand doen zijn natuurlijk kosten verbonden. Hoe hoog die zijn hangt af van het dier.
 • Afstand doen gaat alleen op afspraak. Je kunt dus niet zomaar met een afstandsdier op de stoep staan!
 • Het dier moet wel weer te herplaatsen zijn. Dit geldt gelukkig voor de meeste dieren, maar dit bespreken we met u voordat er afstand wordt gedaan.
 • Het dier moet geneutraliseerd zijn (gecastreerd/gesteriliseerd).
 • Is het dier niet correct geënt, dan doen wij dit hier. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Ook voor entingen die bijna zijn verlopen rekenen wij kosten. Het dier moet hier immers ook weer enige tijd op een nieuwe baas wachten.
 • Het is fijn als het dier al gechipt is. We kunnen het ook hier doen. Dit wordt aan u doorberekend.
 • We kijken de conditie van de hond of kat na als hij wordt gebracht. Voor bepaalde zaken, zoals een slecht gebit, kunnen extra kosten in rekening worden gebracht.
 • Alleen de eigenaar van het dier kan afstand komen doen. Deze moet zich kunnen legitimeren.
 • Om een beter beeld van de geschiedenis van uw dier te krijgen, is het raadzaam de oude dierenartsgegevens op te vragen en mee te nemen.
 • Uiteraard stellen wij u bij het doen van afstand zoveel mogelijk vragen zodat wij een zo compleet mogelijk beeld van het dier krijgen
 • Uw dier zal voor plaatsing in ons asiel eerst bij onze dierenarts gezien moeten worden. Wij werken met Dierenkliniek Stevenshof. Dit consult is voor uw rekening.

U heeft afstand gedaan van uw dier. Wat gebeurt er nu?

Vanaf nu is het dier onze verantwoordelijkheid. U kunt na een tijdje bellen hoe het gaat en of de hond of kat al geplaatst is. Wat er vervolgens te gebeuren staat, hangt af van de afstandsreden.

Had de afstandsreden direct met het dier te maken? Dan observeren we hoe het dier zich bij ons gedraagt en of het een medische of gedragsoorzaak betreft. Als het ongewenste gedrag of het medische probleem voorbij is, wordt het dier plaatsbaar.

Had de afstandsreden niet direct met het dier te maken? Bijvoorbeeld allergie van de eigenaar of een verhuizing naar het buitenland, dan observeren we het dier alleen om hem te leren kennen en laten hem even bijkomen van de verhuizing, waarna hij al snel plaatsbaar wordt.

Hoe snel een dier geplaatst wordt hangt onder andere af van waarom hij bij ons is gebracht, zijn leeftijd, gezondheid, of het een qua karakter makkelijk dier is en of er veel mensen geïnteresseerd zijn in het dier.

Wij brengen mensen in principe niet op de hoogte als hun vroegere dier is geplaatst. Het initiatief hiertoe laten wij aan de vroegere eigenaar. Sommige voormalig eigenaren laten het liever rusten, anderen willen wel graag weten hoe het gaat. U kunt dus altijd contact met ons opnemen als u wilt weten hoe het er voor staat.

Om voor de hand liggende redenen kunnen wij geen specifieke informatie geven over een nieuwe eigenaar. Natuurlijk kunnen wij u wel globaal vertellen over de nieuwe situatie.

Tot slot: Het komt ook voor dat afstand doen niet direct de beste of enige oplossing is. Onze verzorgers hebben veel ervaring met honden- en kattengedrag en medische problemen. Het is ook weleens mogelijk om samen tot een oplossing te komen waarbij het dier niet afgestaan hoeft te worden. Wij denken graag met u mee!

Dieren op leeftijd kunnen ook worden opgenomen in onze Seniorenclub.

Afstandskosten 2024

Hond

 • € 135  mits volledig gevaccineerd, geneutraliseerd en gezond

Kat

 • € 110 mits volledig gevaccineerd, geneutraliseerd en gezond

Entingen en overige medische kosten om het dier te kunnen plaatsen zijn voor rekening van de eigenaar.

Back To Top
Resize text-+=
Translate »