Ga naar hoofdinhoud

vanaf 4 oktober -1 november 2023

Zijdeweg 56, 2245 BZ Wassenaar

Openingstijden: 10.00-12.00 / 13.30-15.00 uur

zaterdagmiddag en zondag hele dag gesloten

Galerie des Animaux

Een oude traditie wordt weer in ere hersteld: de Galerie des Animaux bij Stichting Nationale Dierenzorg (NDZ). In de jaren 90 werd de GdA bedacht en opgezet door toenmalig directeur Jaap Boersma. Op de zolder van de prachtige boerderij Welgelegen aan de Zijdeweg in Wassenaar werden diverse werken geëxposeerd van verschillende kunstenaars. Dit mooie initiatief is vorig jaar door de huidige directeur Inez de Ligt en het bestuur van NDZ opnieuw omarmd en besloten werd om de Galerie des Animaux als biënnale, om het jaar, terug te laten komen. Vanaf nu echter niet alleen meer op zolder, maar ook op het NDZ terrein, het receptieplein en in de receptie ruimte.

Deelnemende Kunstenaars:

Patrick Visser, Jenny Verplanke, Ben Jansen, Ella van Elck, Frederique Schuurman, Manon Wolters, Vera Bruggemans, Annemieke Fierinck, Esther Hessing, Margreeth Kortekaas, Sona Sahakian, Emma Trehearn, Ella van Schaik, Germaine Cornet, Achille, Brigitte Wawoe, Ellen van Toor, Ria Sprenger en Greetje Sieders.

Speciale evenementen en herfstvakantie activiteiten

Inmiddels heeft kunstenaar Patrick Visser een naam voor zijn mooie kunstwerk gekozen. Deze zal binnenkort bekend worden gemaakt en bij de opening van de Galerie des Animaux zal de winnaar de mooie miniatuur worden overhandigd.

.

Activiteiten voor kinderen tijdens de herfstvakantie:

  • 17 oktober om 10.00 uur: Fabeldieren tekenen met kunstenaar Vera Bruggemans

18 oktober: Hou jij van dieren en vind je het leuk om ze te tekenen? Doe dan mee met een van de workshops ‘Dierenportret’ op woensdag 18 oktober door kunstenaar Annemieke Fierinck.

Workshop 1: 10.00-10.50 uur. Workshop 2: 11.00-11.50 uur. Leeftijd: 7-17 jaar.

Materiaal: houtskool en kneedgum. Tip: neem een foto mee van je lievelingsdier. 

We hebben plek voor maximaal 10 tekenaars per workshop, dus geef je snel op via info@ndz.nl 

  • Alle vakantiedagen vanaf 10.00 uur: fotospeurtocht over het terrein gemaakt door kunstenaar Esther Hessing

Alle inschrijvingen graag via info@ndz.nl  Wees er snel bij want vol is vol!

Back To Top
Resize text-+=
Translate »