Skip to content

Naam: Kyara
Ras: Mechelse Herder
Geb: 01-09-2019
Geslacht: Teef
Kleur: zwart
Formaat: middel
Bij reuen: groot probleem
Bij teven: groot probleem
Bij katten: geen katten gewend, valt ze aan
Bij kleine kinderen: geen kleine kinderen gewend, problemen
Bij grote kinderen: geen kinderen gewend, kan mogelijk
Alleen thuis: kan niet binnen alleen thuis zijn

Ze is in april 2022 binnengekomen door afstand. Ze is een hele lieve hond voor mensen die ze kent, met een goed karakter. In het begin was ze nog terughoudend naar mannen, maar doordat ze al met verschillende mannelijke vrijwilligers te maken heeft, is ze al gewilliger naar mannen toe. Echter zal ze vreemde mensen niet gelijk vertrouwen.

Kyara is een hond die activiteit nodig heeft, die graag speelt met o.a. balletjes apporteren. Ze zal hersenspelletjes ook erg leuk vinden. Een tuin aan huis is een vereiste. Ze wandelt mooi aan een lange lijn en kent de basiscommando’s behoorlijk goed, maar mag door oefening nog beter ingeprent worden. Ze heeft hier meer training en sturing nodig om dit in goede banen te leiden dan dat ze nu krijgt. Ze zit nu in een aanleerfase zonder afleiding.

Kyara heeft helaas grote problemen met andere honden. Onze gedragsdeskundige constateerde dat Kyara daarbij last heeft van angstagressie. Ze is onzeker in het contact met honden. Ze maakt geen echt contact, maar reageert direct met blaffen en uitvallen.

Kyara zoekt iemand, met ervaring (het liefst training ervaring), die dit gedrag op een positieve manier verder kan ombuigen en die beloningsgericht met haar wil werken. Een ideale thuis voor Kyara zal zijn: een gezin met oudere kinderen, die bereid is om tijd te investeren en met het nodig geduld en een flinke portie liefde Kyara verder willen begeleiden. Eventuele adoptanten moeten ook bereid zijn om een paar keer naar het asiel te komen, zodat ze een band met Kyara kunnen opbouwen.

Voor informatie kunt u terecht bij: Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o,  info@dierenambulancehelmond.nl

 

Back To Top
Resize text-+=
Translate »