skip to Main Content

Deze spierbundel heet Buddy, een American Bully van 6 jaar oud. Hij is bij ons in de opvang gekomen omdat de eigenaar ging emigreren en Buddy helaas niet mee kon.

Buddy vond het bij ons in het begin allemaal erg spannend. Hij had geen idee waar hij terecht was gekomen en wat al die mensen van hem wilden. Na een week had hij toch wel door dat de verzorgers erg leuk waren en veranderde hij in een vrolijke, onstuimige vent. Buddy staat altijd te springen (dit kan ook tegen je aan zijn) als hij weer lekker mee mag wandelen of ravotten op speelweide. Als hij erg druk is kan Buddy ook wat hapgedrag vertonen, maar hij is dan goed af te leiden met een speeltje of wat lekkers.

Met wandelen loopt Buddy prima mee aan de lijn. Wel kan hij alert zijn richting auto’s en er naar toe willen gaan, maar ook hierin is hij te sturen. Omdat hij bij zijn vorige baas in een rustig omgeving heeft gewoond, zoeken wij weer een soortgelijke situatie voor hem. Buddy is zeker geen stadsjongen, dat is voor hem te druk, maar een rustige woonwijk zou wel een optie kunnen zijn.

Over het algemeen reageert Buddy prima op andere honden, alleen als de andere hond lelijk naar hem doet, reageert Buddy hier ook op. Een eigenaar zal er dus rekening mee moeten houden dat Buddy niet met elke hond overweg zal kunnen.

Bij zijn vorige baas heeft Buddy bij een kind gewoond en de interactie tussen hen was goed. Omdat Buddy wel druk kan zijn en op kan springen, plaatsen wij hem alleen bij kinderen vanaf 12 jaar oud. Ook kan deze knul na gewenning goed alleen thuis blijven.

Buddy is een echte Bourgondiër die graag wat lekkers voorgeschoteld krijgt. Zoals elke gespierde kerel moet hij natuurlijk ook zijn atletische lichaam goed onderhouden dus het is belangrijk om hem te laten werken voor zijn eten. Activiteiten zoals een zoekspelletje in het gras of een balansoefening met een voertje erbij, zorgen ervoor dat zijn spieren in topconditie blijven. Uiteraard wil Buddy na het trainen dan wel lekker kunnen knuffelen, uitrusten en snurken op de bank.

Buddy kan in een huissituatie waaks reageren op bezoek, hierin zal een nieuwe eigenaar Buddy dan ook moeten begeleiden.

Ingezonden tekst: Buddy verblijft niet in ons asiel. Indien u interesse heeft kunt u contact opnemen met Dierenopvangcentrum Breda. Dierenzorg is niet aansprakelijk voor de juistheid van deze ingezonden tekst.

Back To Top
Resize text-+=
Translate »